top of page
Mosaic Stones

Tema Hemgrupper

Vi har tema hemgrupper som börjar i vecka 3 i januari och pågår i 10 veckor. 

Genom tema hemgrupper vill vi skapa utrymme för att lära känna fler människor i församlingen. 

Varje grupp har egen max kapacitet och anmälan är först till kvarn.


Här nedan kan du se de grupper vi har till Våren 2024. Vi önskar att var och en som vill vara med i en hemgrupp får möjligheten att vara det. Vill du få mer information om hemgrupperna, kontakta Joanna Simonsson. 

Växa i det profetiska

Torsdag kl 18.30

När Jesus sände ut sina lärljungar bekräftade Gud budskapet med kraft. På samma sätt längtar vi efter att se mer av Guds kraft i församlingen och bland alla dem som desperat behöver ett ord från Herren här på Hässleholmen. Den här gruppen kommer vara en trygg plats att lyssna och våga pröva att dela ord av kunskap eller profetia med varandra, till uppbyggelse, uppmuntran och tröst. Om Gud leder oss ut på torget mot terminens slut skulle det vara spännande. Välkommen att följa Paulus uppmaning i 1 Kor. 14:1.

"Sträva efter kärleken, men var också ivriga att få de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva."

Vi träffas i Lilla Brokyrkan varannan torsdag kl. 18:30. Vi startar 25/1 och fortsätter jämna veckor. Anmälan till Johan Swetzén 0704-004770 Max 12 pers.

Christian Booklet
Holy Bible

DBS & Läxhjälp

Onsdagar kl 17.00

Välkommen med på en tema-hemgrupp där vi tillsammans både får höra och göra!

1:a timmen börjar vi med att upptäcka i bibeln tillsammans, dela livet och be för varandra. 

2:a timmen öppnar vi dörrarna till lilla Brokyrkan och erbjuder läxhjälp till gymnasieungdomar och uppåt.

 

Varmt välkommen med på onsdagar kl. 17-19.

Vi börjar onsdagen 24/1! Anmäl dig till Joanna på 0760-628319 

FöräldraDBS

Måndagar kl 20 - men kan ändras!

Vi läser och funderar tillsammans om något ur Bibeln som handlar om barn och föräldraskap. Efter det finns det tid att ta upp saker där alla kan dra nytta av de andras erfarenheter och sedan be för varandras situationer. 

För att det ska vara enklare för båda föräldrarna att vara med - om man vill det - så kör vi på zoom efter att barnen lagt sig. 

Förslag på dag är måndagar kl 20:00. Men tiden kan ändras om många hellre vill ha en annan tid, så hör av dig även om tiden inte passar dig till Ingela: 0738-092194.

Family Walking On the Beach

UngdomsAlpha

Söndagar kl 10.30

Är du mellan 12 och 15 och vill prata om vad det betyder att vara kristen? Den andra söndagen varje månad kommer vi att köra en ungdoms-alpha istället för söndagskola under gudstjänsten. Vi kommer få titta på en kort film ihop och sen kommer man få tillfälle att prata och diskutera kring vad vi tänker om det vi har sett. 

Vi kör redan på söndag 14:e Januari kl 10:30 som första tillfälle.

Kom och var med!

 

Om du har några funderingar, så kan du kontakta oss!

Sakarias och Anna 

0707953564

DBS

Tom & Timna Bennett

Onsdag kl 19.00

Vi möts tillsammans för att dela livet tillsammans, läsa bibeln och be för varandra. Varje onsdag kl 19 i Dalsjöfors. Kontakta Timna på 0793396266 för att anmäla dig. 

Bible
Reading Bible

DBS (Upptäckar Bibelstudium)

Janne Théen & Jacob Gebrael

Onsdag kl 10.30-12.00

Vill du läsa Bibeln tillsammans med andra och reflektera över vad det betyder för ditt liv? Tillsammans läser, samtalar och ber vi kring hur vi kan växa i lärjungaskap genom att höra och göra. Vi startar 17/1-2024

Anmäl dig till Janne på 070-525 67 73.

Al Massira

Magnus & Carina Swetzén

 

Al Massira är arabiska och förmedlar betydelsen av en resa som man gör tillsammans med andra. Tänk på de två vännerna som var på väg till Emmaus, där Jesus tog följe och förklarade vad Bibeln säger om honom.  Under kursens gång utforskas profeternas liv i Bibelns ljus, från första Moseboken till evangelierna för att se hur Messias är synlig genom hela bibeln. 

Vi träffas hemma hos Magnus och Carina Swetzén, Kryddgårdsgatan 59, på onsdagar mellan kl. 18 och 20.30 med start vecka 3. (Max 6 personer). Vi startar kvällen med att äta en enkel måltid tillsammans. Därefter ser vi en film som presenterar budskapet om Messias följt av en stunds öppet samtal runt de ämnen som tagits upp i filmen. 

 

Kursen innehåller 13 filmer, vilket innebär att vi träffas vid 13 tillfällen. Det kommer vara 3 onsdagar/månad plus en helg (fre-lörd).

Vill du läsa mer om Al Massira? Gå in på www.almassira.org 

Välkommen med din anmälan till Carina på carina@swetzen.com

Vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans!

Magnus och Carina

Onsdag kl 18.00

Adult Students

Inte en hemgrupp! 
Magnus Swetzen

Kvällsbibelstudium

För de som vill studera bibeln lite mer ingående kommer det att finnas en möjlighet att komma till ett BIBELSTUDIUM på tisdagar kl 19.15 - 20.30 i Lilla Brokyrkan. Vi börjar med te och kaffe. 

Tillsammans kommer vi att fördjupa oss i bibeltexten, söka för att förstå textens bakgrund och ords betydelse där det är mer än det ser ut på ytan. Utifrån bibelstudiet vill vi tillsammans söka att förstå vad det kan innebära för oss idag. Under våren kommer vi i huvudsak studera 2:a Timoteusbrevet. Ett av målen är att vi ska lära oss hur man kan fördjupa sig i bibeltexten genom olika hjälpmedel. 

Det är inte nödvändigt att vara med varje gång. 

bottom of page